
רבים מאתנו מעוניינים להקים עסקים מצליחים על מנת להרוויח יותר, לחיות טוב יותר וכמובן להגשים חלום ולהפוך את העולם למקום טוב יותר. אבל כל עסק דורש תכנון מדוקדק. כשם שלא אופים עוגה ללא מתכון, כך גם לא מתכננים עסק ללא בניית מודל עסקי. זהו המודל שיקבע את הניהול שלכם, ואין זה משנה אם אתם מקימים חברה בארץ או בחו"ל.
המדריך לבניית מודול עסקי נכון
ישראלים רבים מוכנים חברה לא רק בארץ, אלא גם בחו"ל. פתיחת חברה בחו"ל דורשת הכנה מראש, ידע ומיומנות. חשוב להכיר את התרבות של המדינה שבה אתם מעוניינים לפתוח עסק ולדעת לקראת מה אתם עומדים. כמובן, כמו כל עסק, יש צורך לבחון כמה דברים משמעותיים:
- האם אתם מכירים את השוק שלכם בצורה טובה מאוד?
כאשר אתם מקימים עסק, עליכם להבין היטב לקראת מה אתם הולכים, וזה אומר הנישה שלכם. גם אם אתם מסתכלים על העסק בעיקר בתור משקיעים, עליכם להבין מה בדיוק אתם מפתחים ואיך זה יעזור לכם לבנות את העסק. אם אתם עוסקים בנישה מסוימת, הפכו למומחים בתחומכם, בחנו את הנושא מקרוב, בחנו את השוק וכמובן את המתחרים.
- מיהם המתחרים שלכם?
מטבע הדברים, אתם לא היחידים בעולם שהחליטו להקים עסק. גם המתחרים שלכם החליטו לעשות זאת, ולמעשה יש סיכוי טוב שהם עושים זאת לא פחות טוב מכם. על כן, חשוב לבחון את המתחרים מקרוב ולראות מיהם האנשים המתחרים אתכם על אותה המשבצת ממש. כך תוכלו להיערך טוב יותר ולהקים את השירותים שלכם.
- מיהו קהל היעד שלכם?
אחד הדברים המשמעותיים יותר שכדאי לבחון הוא קהל היעד שלכם. קהל היעד הוא זה שיביא אליכם את הלקוחות הראשונים ויפתח את העסק. מסיבה זו, יש צורך להכיר את הלקוחות הפוטנציאליים מקרוב. מי יתעניין במוצרים שלכם? גברים, נשים אולי בני נוער? ככל שתדעו למקד את קהל היעד שלכם, כן קל יהיה יותר לפנות אליו ולהשיג כמה שיותר לידים איכותיים.
- רוצים להכניס שותפים לעסק? בחנו אותם היטב.
כאשר העסק כבר פעיל או כשאתם מקימים אותו, אחת ההתלבטויות הגדולות היא האם להכניס שותף לעסק או לא. ובכן, בהכנסת שותף יש סיכון, שכן השותף עלול להתגלות כבלתי כשר ובעל מזימות ותככים מצד אחד, ומצד שני שותף איכותי אחד יכול להקפיץ את העסק. על כן, חשוב לאסוף כמה שיותר מידע, גלוי ונסתר, על השותף החדש שלכם על מנת לגלות את המניעים שלו ולוודא שאכן מדובר בבעל מקצוע כשיר ואמין שאפשר לעבוד איתו.
- הדגישו את הייחודיות שלכם.
התכנית העסקית שלכם צריכה לכלול את הייחודיות שלכם בתור עסק. קיימים עסקים רבים הפועלים בנישה שלכם, ולכן אתם צריכים להביא את היצירתיות והייחודיות שלכם. חישבו מהם היתרונות שלכם על פני אחרים? מה אתם יכולים לעשות שאחרים עושים קצת אחרת? ואיך כל זה יעזור ללקוח לפתור את הבעיה שעמה הוא מתמודד?
- איך אתם מתכוונים ליצור קשרים עם הלקוחות ולשמר אותם?
אחד הדברים החשובים יותר הוא ליצור קשר עם הלקוח. אבל גם אם התאמתם את עצמכם לקהל היעד, חשוב לחשוב על דרכים לשמר לקוחות ולשמור איתם על קשר באמצעות הודעות סמס, דואר אלקטרוני או חברות במועדון המעניקה הטבות.
- ומה לגבי התזרים?
במילים אחרות, מה יכניס כסף לעסק שלכם? חשוב לדאוג למאזן טוב של הוצאות והכנסות על מנת לאפשר לעסק להתקדם ולהתפתח ללא תקלות או יצירת פערים כלכליים משמעותיים.